Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

NYCKELHARPORKESTERN

Olov Johansson: Nyckelharpa
Henrik Eriksson: Nyckelharpa
Johan Hedin: Nyckelharpa
Niklas Roswall: Nyckelharpa
Ola Hertzberg: Nyckelharpa
Markus Svensson: Nyckelharpa

BOKNINGAR
Prima Agentur
Henrik Rådmark
Larmvägen 10
187 75 Täby

Telefon: 070-299 36 04
Hemsida: www.primaagentur.se

KALENDER
Nyckelharporkestern
Artistfoto:Thomas Fahlander
 

LJUDEXEMPEL

speakerStora Vinterpolskan
speakerJunipolskan
speakerSlängpolska från Skarpnäck
speakerSpanska Polskan
speakerHerrgårdspolskan
speakerHenriks Polska
speakerIsaks Dopvals
speakerVals efter Byss-Calle
speakerByss-Callepolska efter Wesslén
speakerByss-Calles Ridmarsch
speakerByggnan
speakerAndakten
speakerNamnlösen
speakerBeethoven
speakerAkademipolska
speakerTrollrikepolska
speakerAvskedsgånglåt

NYCKELHARPORKESTERN

Nyckelharporkestern består av sex av Sveriges främsta nyckelharpspelare.

Henrik Eriksson är född 1974 i Uppsala. Han blev riksspelman 1996 och arbetar för närvarande som lärare i nyckelharpspel i olika kommunala musikskolor. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Johan Hedin är född 1969 är uppväxt i närheten av Kalmar och gjorde sig redan i unga år sig känd som en spännande musiker som går sina egna vägar. Sina erfarenheter från folkmusiken tog han med sig till barockmusikstudier vid Kapellsbergs musikskola. Senare studerade Johan fiolspel och komposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Nu arbetar han i huvudsak som frilansande nyckelharpspelare, oftast i sammanhang där hans egna tradition möter andra genrer, som i gruppen Bazar Blå och tillsammans med Ale Möller. Han arbetar ofta i små konstellationer t.ex. tillsammans med fiol, gamba eller piporgel. För honom är nyckelharpan en bas för experimenterande och sökande efter nya klanger. Johan undervisar för närvarande i nyckelharpa vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Ola Hertzberg är född 1974 och uppvuxen i Kungsängen, Stockholm. Han spelar för närvarande med Sarek som nyligen tog sig till final i schlagerfestivalen. Han spelar också i folkmusikbandet Hulling och har arbetat som teatermusiker vid Riksteatern.

Olov Johansson är född 1966 i Tärnsjö i norra Uppland och började spela nyckelharpa som 14- åring. Något år senare började Olov spela för Curt Tallroth, välkänd traditionsbärare från Harbo. Genom Curt har Olov lärt sig låtar som spelats i norra Uppland i århundraden och förts vidare från spelman till spelman. Olov har också spelat med Eric Sahlström, nyckelharpans stora förgrundsgestalt under 1900- talet. Sin huvudsakliga verksamhet har han i gruppen Väsen men han har även en del solouppdrag. Framgångarna med folkrockarna Nordman har gjort att Olovs harpa idag kan höras hos mer än 1 miljon skivköpare. 1997 blev han den första svenska folkmusiker som fick den stora äran att arbeta tillsammans med den världsberömda amerikanska stråkkvartetten Kronos Quartet. Olov har turnerat i bl a USA, Kanada, Indien, Libyen, Slovenien, Frankrike, Irland, Skottland, Luxemburg, Italien, Belgien, Spanien och Portugal. Olov undervisar regelbundet i nyckelharpspel på Eric Sahlström-Institutet i Tobo.

Niklas Roswall
Niklas är född 1972 i Kverrestad, Skåne. Han är också utbildad på Musikhögskolan i Stockholm, blev riksspelman 1992 och världsmästare på Nyckelharpa 1996. Niklas jobbar nu som frilansmusiker och spelar även med Ranarim och tillsamans med engelske gitarristen Ian Carr från bandet Swåp. Han har också arbetat som teatermusiker vid Orionteatern i Stockholm.

Markus Svensson kommer från södra Dalsland där han föddes 1973. Markus är efter sex år på Musikhögskolan i Stockholm den "mest" utbildade nyckelharpspelmannen i landet. Han blev riksspelman 1992 och världsmästare 1996. Spelar just nu förutom med Nyckelharporkestern även med folkpopgruppen Kalabra. Har genom åren medverkat i ett flertal dans och teaterföreställningar. Arbetar mest som frilansmusiker, men även som pedagog på bla Kungl. Musikhögskolan och Gotlands läns folkhögskola i Hemse.
 

CD MED NYCKELHARPORKESTERN UTGIVNA PÅ DRONE

DROCD006
DROCD006
Till Eric
DROCD022
DROCD022
Byss-Calle
DROCD032
DROCD032
N.H.O

ANDRA DRONE-CD DÄR MUSIKER FRÅN NYCKELHARPORKESTERN MEDVERKAR

DROCD001
DROCD001
Väsen
DROCD004
DROCD004
Vilda Väsen
DROCD009
DROCD009
Levande Väsen
DROCD011
DROCD011
Storsvarten
DROCD012
DROCD012
Örsprång
DROCD015
DROCD015
Hårdhajen
DROCD019
DROCD019
Till Ljusan Dag
DROCD024
DROCD024
Vålje å Vrake
DROCD031
DROCD031
För världen älskar vad som är brokot
DROCD035
DROCD035
Step on it!
DROCD038
DROCD038
Innersta polskan
DROCD042
DROCD042
Morgonstjärna
DROCD044
DROCD044
I lust och glöd
 
Till toppen Hem