Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

ALBUM: STEP ON IT!

KATALOGNUMMER: DROCD035

ARTIST: IAN CARR & NIKLAS ROSWALL

UTGIVNINGSÅR: 2003

DROCD035
Omslagsbild:Thomas Fahlander

NR  LÅT TID
1speakerGahn Blenk! 04:01
2I bokskogen 02:34
3speakerFörtvivlans polska/Blomgren 04:40
4New hair/Berguven 06:43
5Vals-Vals-Polska 04:36
6Ulrika far till England/Tack ska ni ha 03:52
7speakerAndravida 05:41
8Annanschottis/Hummelschottis 03:20
9speakerA day on the river 05:28
10Hotagen/D-durarn 04:38
11Napoleons marsch 04:04
 
MUSIKER
Niklas Roswall: Nyckelharpa
Ian Carr: Gitarr
Mer om artisten
 
Det blir aldrig som man från början föreställt sig. Kanske är det slumpen som skojar med oss; kanske någon annan? Tidens långa slinga verkar på sin färd mot framtiden ibland ta oanade svängar och de mest skilda händelser kan på något obegripligt sätt ändå länkas samman och bilda mönster.

För snart tjugo år sedan hade Niklas egentligen redan bestämt sig... trummor! Det skinande blanka och färggranna trumsetet hos Bruno Eberhards Musik i Tomelilla var redan utvalt och färdigprutat. Men samma kväll kom en nyckelharpa i vägen och historien tog en helt annan vändning.

Ungefär samtidigt, långt borta på andra sidan Nordsjön, satt Ian hemma i Penrith och övade undan för undan upp sina färdigheter på dragspel. Av en händelse fick han låna en gitarr och efter att suttit och plockat ut sin första låt, Octopus Garden, beslöt sig Ian för att konvertera.

Långt senare hamnade de båda genom en rad av sammanträffanden i en liten grekisk by och gjorde där sitt första framträdande tillsammans. Väl tillbaka i Sverige fortsatte de att spela ihop, och det dröjde inte länge förrän de satte sig i bilen med riktning på Umeå för att spela in ?Step on it!?.

Det ena ger det andra; här är nu resultatet av den händelsekedja som har sin början någonstans långt tillbaka i tiden, när ett trumset blev en nyckelharpa och ett dragspel blev en gitarr...
 

RECENSION

""Step on it" betyder ungefär gasen i botten och det är precis vad denna engelska gitarrist och skånska världsmästare i nyckelharpa gör. Kunnigt, skickligt, vackert och svängigt -- så blev resultatet. Mötet mellan det engelska och det svenska är intressant. Ian Carrs gitarrspel får ibland Niklas Roswall att låta ungefär som engelska Dave Swarbrick, en annan världskänd, fiolspelare på det folkliga området. Och ibland dominerar svenska, för att inte säga skånska, folktoner. Men mest är det helt enkelt en rätt läcker blandning."
Winnie Gravlund, Helsingborgs Dagblad
Fler recensioner
 

ANDRA CD DÄR MUSIKER FRÅN "STEP ON IT!" MEDVERKAR

DROCD006
DROCD006
Till Eric
DROCD019
DROCD019
Till Ljusan Dag
DROCD022
DROCD022
Byss-Calle
DROCD024
DROCD024
Vålje å Vrake
DROCD031
DROCD031
För världen älskar vad som är brokot
DROCD032
DROCD032
N.H.O
DROCD042
DROCD042
Morgonstjärna
 
Till toppen Hem