Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

ALBUM: INNERSTA POLSKAN

KATALOGNUMMER: DROCD038

ARTIST: JOHAN HEDIN

UTGIVNINGSÅR: 2004

DROCD038
Omslagsbild:Ulrika Hellberg

NR  LÅT TID
1speakerLjus 04:14
2speakerInnersta polskan 05:57
3speakerSpringaren 05:57
4speakerVägfararen 08:57
5speakerLutan 05:30
6speakerÅkerösviten 00:14
7speakerPostludium 02:25
 
MUSIKER
Johan Hedin: Nyckelharpa
GÄSTMUSIKER
Fredrik Gille: Slagverk
Mer om artisten
 
Den folkmusik jag är uppväxt med har verkligen slagit rot hos mig. Alla dessa låtar med sin korta repetitiva form och alla dessa danskvällar som ger fokus åt en enda sak ? polskan. Träder man in i den musiken upptäcker man snart en hel värld.

En värld där samspelet mellan musik och dans är det essentiella och som binder spelmannen till hänsyn åt dansens lagar. Detta leder alltid till en dragkamp mellan två krafter. Dels den konstnärliga uttrycksviljan som helt retoriskt vill gestalta melodin, dels den bundna, motoriska drivkraften som obönhörligen strävar framåt i ett och samma tempo.

I min musik för nyckelharpa tar jag fasta på det repetitiva, men gör formen längre och släpper in både fler teman och fler variationer av dem. Den här musiken är mer tänkt för en inre dans, för tankens resor där svitformen ger möjlighet att ta sig längre, utan att behöva stanna.

Så välkommen in i musiken!

Johan Hedin
 

RECENSION

"I Bazar Blå är Hedin mer korthuggen och lite jordigare. På detta fria soloprojekt spelar han sju långa polskefärgade sviter i en andlig terräng.

Mer för tankens dans än för ivriga fötter, trots att det ibland svänger så hett att luften kokar av rytmens klanger från olika nyckelharpor.
"Innersta polskan" är en triumf från en kung som spelar på strängar av guld och med känslor som tinar frusen ångest till varm livslust."

Lasse Åbom, Östgötacorrespondenten
Fler recensioner
 

ANDRA CD DÄR MUSIKER FRÅN "INNERSTA POLSKAN" MEDVERKAR

DROCD006
DROCD006
Till Eric
DROCD022
DROCD022
Byss-Calle
DROCD032
DROCD032
N.H.O

KÖP DEN HÄR CDN!

Köp via CDON
 
Till toppen Hem