Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

RECENSIONER

Genom åren har Drone kunna glädja sig åt många positiva recensioner. Här nedan följer ett urval
 
Känner Du till någon recension som inte finns med i listan får Du gärna tipsa oss på adressen:folkmusik@drone.se
 

DROCD025
Katalognummer: DROCD025
Artist: Olle Lindvall
Album: Olle Lindvall
"Få spelmän lyckas ersätta fiolen med gitarren utan att tappa folkmusikens nyanser. Men Olle Lindvall kan och seglar stolt i traditionshavet med imponerande dynamik och känsla.
Hans mjuka melodihänder värmer en gitarr byggd av kärlek till spelmansmusiken där nylonsträngarna gör tonen extra rund.
"
Lasse Åbom, Östgötacorrespondenten

"Det har tagit honom många år att hitta ett sätt att spela svenska polskor, med allt vad det innebär av kvartstoner, drillar och tretakt, på ett sätt som fungerar och låter bra. Men nu är han framme, och hans solodebut är både vacker och svängig."
Po Tidholm, DN

"På den här plattan, som för övrigt är hans debutalbum, spelar han egna kompositioner blandade med traditionella låtar, mestadels från hemtrakterna i norra Dalarna. Pärlor att lyfta fram är bl.a Gud bere meg, Eva Karlsson, Bältares långdans, Bunka Lina samt Chili. Olle har ett mycket personligt uttryck i sitt spel som även innefattar Härjedalspipa på några spår. Olle spelar distinkt och med en pregnans som imponerar. Det snuddar ibland lite vid klassiskt gitarrspel, vilket är bara njutbart. Har ni inte redan upptäckt denne gitarrist - som även spelar i trion Toxa - så är det dags. Alla älskare av akustisk gitarr borde få sitt lystmäte här. "
Micke Forsberg, Folkdansaren

"Olle spelar melodierna väldigt fiolistiskt trots att det är en gitarr han använder. Spelet är väldigt följsamt och fint. Gitarren är nylonsträngad så det blir mjukt ljud. Olle använder gitarrens möjligheter på ett fascinerande sätt.

Soloskivor har mycket lång hållbarhet. Det är en trevlig form för skivor. Oberoende av instrument blir det mycket plats för personligt uttryck. Olle Lindvalls skiva är personlig och hållbar. Jag lutar mig tillbaka och njuter?
"
Erik Svansbo, Folkbladet Östgöten

"Kan man spela polskor solo på nylonsträngad gitarr? Definitivt. Och Olle Lindvall är mannen som bevisar det, med sitt album "Olle Lindvall" (Drone /CDA). Lindvall blandar eget och traditionella låtar, drillar och ackord, med snärtig pondus och stark känsla för pulsen"
Alexander Agrell, Sydsvenska Dagbladet


Utskriftsvänlig version
VISA ALLA RECENSIONER!
 
Till toppen Hem