Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

OLLE LINDVALL

Olle Lindvall: Gitarr och härjedalspipa

BOKNINGAR
Olle Lindvall
Skattungbyn 1438
794 91 Orsa

Telefon: 0250-55 11 04
e-post: graspetten@hotmail.com

KALENDER
Olle Lindvall
Artistfoto:Peter Häger
 

LJUDEXEMPEL

speakerBåtstenarna
speakerVårvinter
speakerMinnan Valssi
speakerGössa Anders den äldre
speakerJemt Olle 1
speakerEva Karlsson
speakerAringsås

OLLE LINDVALL

Olle Lindvall är född i Göteborg 1963. Vid 13 års ålder började Olle spela gitarr och han gjorde sina första trevande försök med folkmusikspel när han var 17.

Redan från början var det folkmusiken från norra Dalarna som gällde. Föräldrarnas stuga i Skattungbyn blev en naturlig bas för Olles musikaliska upptäcktsresor. Hos fiolspelannen Jonny Soling i granngården var det ofta sommarkurser och träffar för fiolspelare, vilket ledde till inspirerande träffar med spännande musiker. Dessutom fanns en guldgruva på Orsa bibliotek med massor av folkmusik-LP som ofta snurrade i den Lindvallska stugan.

De första egna kompositionerna dök upp i början av 80-talet. Från början var det ett sätt för Olle att på egen hand fundera ut hur folkmusik fungerar på gitarr - en sorts övningar, som senare blommade ut i mer och mer utbyggda kompositioner.

Fram till 1993 var Olle helt självlärd. För att lära sig noter och musikteori gick Olle sedan på musiklinjen vid Gotlands Folkhögskola 1996-99 kompletterade han sina studier vid musikhögskolan i Stockholm under överinseende av Ellika Frisells och Mikael Marins stränga ögon.

Olles arbete med folkmusik på gitarr är en pionjärverksamhet. ?Det är en utmaning att försöka översätta fiolideomet och hitta lösningar på gitarr. Jag vill att det ska kännas äkta och genuint samtidigt som jag vill utnyttja gitarrens möjligheter. Jag söker klanger, det gitarristiska i floden av fiollåtar?.

Olle Lindvall bor permanent i Skattungbyn sedan 1999 och arbetar som frilansande musiker.
 

CD MED OLLE LINDVALL UTGIVNA PÅ DRONE

DROCD025
DROCD025
Olle Lindvall

ANDRA DRONE-CD DÄR OLLE LINDVALL MEDVERKAR

DROCD021
DROCD021
Toxa
 
Till toppen Hem