Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

RECENSIONER

Genom åren har Drone kunna glädja sig åt många positiva recensioner. Här nedan följer ett urval
 
Känner Du till någon recension som inte finns med i listan får Du gärna tipsa oss på adressen:folkmusik@drone.se
 

DROCD041
Katalognummer: DROCD041
Artist: Sofia Sandén
Album: Courage
"Nu sjunger hon i stället rent och kraftfullt, kanske mindre dialektalt men desto mer personligt. "Courage" är en samling folkvisor vars merpart hämtats från Sofia Sandéns hemtrakter runt Siljan. De har alla den där bitterljuva dubbelheten som är så typisk i genren. Arrangemangen är å andra sidan rätt typiska för vår tid; mustiga mandola och percussiv gitarr, fiol, cello och tramporgel. Bitvis är det här riktigt bra, glittrande och rörande."
Po Tidholm, DN

"*****
Courage innehåller folksånger från trakterna kring Siljan. Låtarna är arrade på ett annorlunda sätt. Det ger mig associationer till 70-talets Folk & Rackare. Instrument är huvudsakligen fiol, mandola och sång. Fiolen spelar
i låtarna slingor till sången på ett sätt som känns igen från amerikansk folkmusik. Sångerna är genuint svenska. Det ger en blandning som känns ny och spännande.
Courage är en vacker skiva med vackra sånger och ett nytt anslag. Folkmusiken behöver artister som tänker nytt. Som Sofia Sandén.
"
Erik Svansbo, Norrköpings Tidningar

"Snygga arrangeman, skickliga och lyhörda musikanter som bland annat Dan Sjöberg på fiol och Jens Engelbrecht på gitarr och bascister samt Sofias välklingande röst och gedigna fiolspel gör Courage till en sann njutning för öronen. Här finns många fina låtar, men höjdarna är nog de som ryms under titeln Sommartid, Vinteren, Flickornas vän och En visa vill jag sjunga. En platta som växer för varje lyssning."
Micke Forsberg, Lira

"Första soloskivan från Sofia Sandén från Leksand. Och det är från siljanstrakten hon främst hämtat sånger och inspiration till skivan. Sofia har plockat det som passat ur sin repertoar som hon framför på ett varsamt och personligt sätt. God hjälp har hon av Jens Engelbrecht gitarrer, mandola m m Dan Sjöberg fioler och gästerna Pelle Lindström munspel, Johanna Dahl cello och Harald Pettersson vevlira. Sofia Sandén lyckas få in musiken i 2000-talet, utan att tappa ursprunget. Arrangemangen känns moderna och ändå så traditionella och det blir en helhet som känns bra. Köp den här skivan om du vill höra en frisk röst i folkmusikens tjänst!"
Lennart Götesson, Dala Demokraten

"Det här är en skiva jag aldrig skulle ha lyssnat på om jag inte fått den som recensionsexemplar. Och det hade varit tråkigt. Sofia Sandén är tydligen megakändis i folkmusikkretsar. Hon har på Courage samlat ihop sina favoritlåtar från trakten av Siljan för att sedan spela in dem med ett gäng rasande skickliga musikerkompisar.

Resultatet är inget för topplistorna, men perfekt för den som längtar efter själfull sång, äktsvenskt vemod och ett sjuhelsikes fiolgung att ackompanjera rösten med. När den stundtals så tråktraditionella folkmusiken kan frambringa ett så relevant album är det bara att niga och ta emot.
"
Linda Fischer, Blekinge Läns Tidning

"Leksandsbördiga sångerskan och fiolspelaren Sofia Sandén bjuder på visor mestadels från Siljansbygden på sin solodebut Courage. Tidigare har hon kunnat höras bland annat i Rosenbergs Sjua, och i år medverkade hon i SVT:s midsommarfirande.

Hennes röst är stark och bärig och ornamenteringen distinkt i dessa lyriska folkvisor om kärlekslängtan och saknad. Det är mycket 'vännen min', men Sofia Sandén undviker det pastischartade genom att tolka sångerna på fullaste allvar, ömsint och lyhört.
"
Ulf Gustavsson, Upsala Nya Tidning

"Man behöver inte lyssna mycket på Sofia Sandéns album Courage innan det står klart att det var dags nu. Efter att ha medverkat i flera olika konstellationer, bland annat Rosenbergs sjua, Ranarim och på Hoven Drovens, More happy moments- album, känns det som att det bara varit en tidsfråga innan Sandéns soloskiva skulle komma. Här är den. Musiken består främst av traditionella sånger från Siljanstrakten och framförs i snygga och tidvis nyskapande arrangemang. Över detta framträder en mogen folkmusiksångerska, som varit redo länge nu."
Andreas Jakobsson, Gefle Dagblad

"Sofias vackra röst spinner en väv mellan medeltid och 2000-tal. Jag slås av hur smärtan och sorgen ständigt är närvarande, även mitt i glädjen, i de gamla vistexterna. Det existentiella vemodet stämmer till eftertanke i vårt digitala tidevarv. Sofia har fångat det väl."
Magnus Börjesson, Nerikes Allehanda

"På soloalbumet Courage tar hon sig an gamla sånger från trakternakring Siljan. Att hon har en mycket bra sångröst känns nästan onödigt attpåpeka, dessutom får hon fint understöd av ett antal bra musiker, därmunspelaren Pelle Lindström diskret pekar på att det finns ett sambandmellan blues och folkmusik."
Björn Stefansson, Värmlands Folkblad


Utskriftsvänlig version
VISA ALLA RECENSIONER!
 
Till toppen Hem