Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

RECENSIONER

Genom åren har Drone kunna glädja sig åt många positiva recensioner. Här nedan följer ett urval
 
Känner Du till någon recension som inte finns med i listan får Du gärna tipsa oss på adressen:folkmusik@drone.se
 

DROCD021
Katalognummer: DROCD021
Artist: Toxa
Album: Toxa
"Olle Lindvall har en härlig gitarrstil, olik, men ändå i klass med ovannämnda Tallroth. Marie Axelsson har en fin röst och Olof Misgeld kompletterar utmärkt med fiolstämmor som verkligen ger stämning åt låtarna. Knappt hälften är egna kompositioner, ibland med traditionell text, resten är visor och traditionell folkmusik. August, skriven av Olof Misgeld, och Gudruns polska av Olle Lindvall är gitarrbaserade stycken som är hur vackra som helst. Lördagsaftonen en riktigt vemodig kärleksvisa med både sorg och vrede.

I somras deltog Toxa som en av sex finalister i tävlingen The Kaustinen Competition som riktar sig till unga nyskapande grupper inom folkmusiken. I konkurrens med deltagare från hela världen vann gruppen första pris. Ett pris de var väl unnade, och ett gott betyg åt svensk folkmusik
"
Ulf Torstensson, Norra Västerbotten

"På denna, deras första cd finns både traditionellt och eget material. Bland de egna spåren är Olles Rosenkrantz och Maries Schottis disträ riktiga höjdare. Som helhet är Toxa en trio lyhörda musiker som har gjort en klart lyckad debut-cd. Toxa har framtiden för sig."
Micke Forsberg, Folkdansaren

"Folksången i Sverige har fått en välkommen renässans i Sverige de senaste åren. Främst är det unga kvinnliga musiker som för sångtraditionen vidare. I gruppen Toxa heter sångerskan Marie Axelsson, och hon förmedlar sin repertoar av gamla svenska låtar, visor och ballader med fin känsla. Marie Axelsson spelar även fiol, de andra musikerna i gruppen är Olof Misgeld, fiol och Olle Lindvall, gitarr och flöjt, och på det hela taget är det en samspelt och personlig grupp."
Stephan Elgh, Smålands-Posten

"Avslutningsvis tipsar jag helt kort om de lovande debtalbumet med trion Toxa, med fiolspelarna Olof Misgeld och Marie Axelsson (tillika sång) och gitarristen Olle Lindvall. Trion blandar friskt låtar efter t.ex Gössa Anders med eget material. Arrangemangen är nakna och avskalade och Marie Axelsson är en passionerad sångerska."
Ulf Gustavsson, Upsala Nya Tidning

"Hos Toxa är det ibland en text i centrum, men oftare är det melodins berättarform som är det viktigaste och det som ensemblespelet utvecklats genom. Det är mycket välspelat, fint arrangerat och känsligt sammansatt.

För allra högsta betyg fattas överraskningens oförskämda och önskade knuff
"
Bengt Söderhäll, Gefle Dagblad


Utskriftsvänlig version
VISA ALLA RECENSIONER!
 
Till toppen Hem