Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

RECENSIONER

Genom åren har Drone kunna glädja sig åt många positiva recensioner. Här nedan följer ett urval
 
Känner Du till någon recension som inte finns med i listan får Du gärna tipsa oss på adressen:folkmusik@drone.se
 

DROCD017
Katalognummer: DROCD017
Artist: Rosenbergs Sjua
Album: R7
"Energi och innerlighet, strävhet och lekfullhet sjunger i kör. Fiol, viola och
cello har strängats med livstrådar. Ja, det är som om Rosenbergs Sjua hittat
själva livskärnan: de lyckas uttrycka vad man kan kalla det eviga - det som
genom seklerna förenar människan, livet och musiken.
"
Bengt Eriksson, Göteborgs-Posten

"Rosenbergs Sjua, med sångerskan Susanne Rosenberg i spetsen, har från en gedigen folkmusikalisk grundkunskap på ett mycket effektfullt sätt tagit sig ann ett antal gamla visor och arrangerat dem i slagkraftiga flerstämmiga körkonstellationer där ålderdomlig folklig vissång och fäbodarnas kulning är grunden i ett nyansrikt samspel med tre pregnanta stråkar

Resultatet är överraskande slagkraftigt och samtidigt både traditionsrikt och varligt innovativt
"
Sune Liljevall, Arbetarbladet

"Det är ont om intressant svensk folksång, men detta album är en fullträff"
Ulf Gustafsson, Upsala Nya Tidning

"Bättre än en sexa renat...

...De avancerade kärva arrangemangen klär den gamla folkmusiken i modernt klassisk dräkt utan att visorna tappar sin ursprungliga karaktär.
"
Bernt Carlsson, LT

"Det är ett mycket samspelt och välklingande gäng där inte minst cellon och altfiolerna ger häftiga och nya accenter åt sången. De tre kvinnorösterna ger all rättvisa åt visornas kärva och ibland romantiska innehåll. Och produktionen är av allra bästa märke"
Stephan Elgh, Smålandsposten

"Revolution genom evolution. Det märks att de gillar mustiga texter om sex och våld men de är ändå bäst i den förtätade stämning de nära koralerna ger. "Nu vilar hela jorden" gör nästan ont. Det här är en väldigt fin skiva, och allra jättebäst är "Artos Julpolska" av Sven Ahlbäck."
Sofia Jönsson, Nerikes Allehanda

"Rosenbergs Sjua är heta så det ryker inom den svenska folkmusikens subkultur. Bifallet var vilt på Fasching när Susanne Rosenbergs sång och stråkensemble presenterade sin nya platta "R7" (Drone). Ett band som bågnar av talang, och plattan är fokuserad och full av liv."
Per Andersson, Expressen

"Fyra kvinnliga röster och fyra stråkar skapar en tät och vacker ljudbild med många bottnar. Allting sitter ihop och svänger fint efter många spelningar i både Sverige och utomlands. Förnyelsen är tydlig i alla genomarbetade och fantasifulla körstämmor."
Po Tidholm, DN

"Skivan inleds med härliga låten "leja tjänstepiga" som har ett fräckt och rockigt arr. Det tycker jag genomsyrar hela skivan som är full med spelglädje, udda sångstämmor och läckra "feta" stråkslingor. Den känns mer helgjuten än den förra, och gruppkänslan är mycket påtaglig och närvarande. Det finns en experimentlusta och ett jävlarannamma som känns som en frisk vind. Det jag saknar är fler låtar att dansa till. Men för öronen finns här många fina upptäckter att göra. Den jazzigt gungande "Min bröllopsdag", "Artos julpolska", Tre slängpolskor och "Lillgubben" är några exempel. Den nästan smärtsamt vackra koralen "Nu vilar hela jorden " som avslutar skivan är värd pengarna bara den."
Micke Forsberg, Folkdansaren

"Jag är lite skeptisk till folkvisor i körarrangemang eftersom det lätt blir för sött. Men här faller jag pladask."
Ulf Torstensson, Norra Västerbotten

"Men det känns skönt att höra de svenska låtarna osm en driven, akustisk ensemblemusik, utan artificiellt sound och maskinell tyngd. Rosenbergarnas tyngd finns hos gruppmedlemmarna själva, inte i studioproduktionen. Däri ligger storheten."
Kalle Tiderman, Lira

"Rosenbergs Sjua är en intressant och delvis nyskapande blandning av röster och stråkar. Och med tre unga folkmusiker från Dalarna i sina led. Nu har Sverige en grupp som kan mäta sig med de internationella storheterna."
Hans Bohm, Dalademokraten

"Arrangemangen är fräcka och genom att byta stämmor friskt skapas både spänning och omväxling. Vad som framför allt imponerar, förutom originaliteten i kombination med respekt för traditionen, är precisionen. Flickorna känner varandra uppenbarligen utan och innan och lämnar inget åt slumpen."
Jan Olsson, Arbetet

"När fyra kvinnoröster möter fyra stråkar och en räcka traditonella svenska folksånger. Blandar man det med engergisk lekfullhet, innerlighet och lätt vrede får man enkel, avskalad och njutbar folkmusik som resultat."
Sylvia Kadri, Västmanlands Läns Tidning


Utskriftsvänlig version
VISA ALLA RECENSIONER!
 
Till toppen Hem