Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

PETTERSSON & FREDRIKSSON

Daniel Pettersson: Nyckelharpa
Daniel Fredriksson: Mandola

Hemsida: www.petfred.info.se

BOKNINGAR
Daniel Fredriksson
Geografigränd 14C
907 32 Umeå

Telefon: 0730-20 42 56
e-post: pet_fred@spray.se

KALENDER
Pettersson & Fredriksson
Artistfoto:Paulina Holmström
 

LJUDEXEMPEL

speakerHäxan
speakerSpel-Erik
speakerKvällträsk
speakerStjärnan
speakerFlygvals
speakerJuli
speakerTok-fursten
speakerOravais
speakerKlippen
speakerEldslukaren
speakerTvå inlandspolskor
speakerPolska & Vallvisa

PETTERSSON & FREDRIKSSON

Pettersson & Fredriksson består av Daniel Pettersson (nyckelharpor) och Daniel Fredriksson (mandola). Duon har musicerat tillsammans sedan de träffades på musikgymnasiet på Anderstorpskolan i Skellefteå. De har både spelat som duo och i olika konstellationer, som i världsmusikbandet Stures Drömmar och tillsammans med sångduon Tviller.

Under 2001-2002 har duon jobbat tillsammans med ett kommunalt folkmusikprojekt där de arbetat för att synliggöra folkmusiken. De har bl.a. producerat konserter, satt upp utställningar, tagit initiativ till starten av Föreningen Skellefteå Folkmusik samt satt igång ett folkmusikcafé. Projektet avslutades i och med september 2002.

Det senaste året har duon synts mycket i media (bl.a. SVT:s"Landet Runt") och konserterat en hel del. Bland annat har de spelat på Umeå Folkmusikfestival; Norrlandsoperan i Umeå och Erik Sahlströmsinstitutet i Tobo. De har också turnerat som förband till gruppen Quilty samt genomfört en skolturné i Skellefteå kommun.

Daniel Pettersson är uppvuxen i Boliden utanför Skellefteå och är 24 år gammal. Han har efter musikgymnasiet gått på Erik Sahlströmsinstitutet i Tobo samt fiolkurserna vid Malungs folkhögskola. Blev utnämnd till världsmästare i nyckelharpspel under Österbybrukstämman år 2000. Åker över nyåret 2003 till Frankrike för att spela in skiva och hålla kurser tillsammans med Maria Jonsson (fiol) och Kersti Ståbi (sång).

Daniel Fredriksson är född i Kiruna men uppvuxen i Skellefteå. Han är 24 år gammal och har efter musikgymnasiet utbildat sig till musiketnolog vid Umeå Universitet. Var också en kortare tid engagerad i Föreningen Umeå Folkmusik. Spelar förutom med Daniel Pettersson värmländsk musik i folkmusiktrion Sintram. Han har en bakgrund inom hårdrocken (bl.a.) och som basist i folkmetalbandet Otyg som släppt skivor på det österikiska skivbolaget Napalm Records för en internationell publik.
 

CD MED PETTERSSON & FREDRIKSSON UTGIVNA PÅ DRONE

DROCD027
DROCD027
Brand
DROCD039
DROCD039
Virek
 
Till toppen Hem