Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

MÖLLER/BERGLUND/SÖRLIN/BRÄNDSTRÖM

Ale Möller: Härjedalspipa
Greger Brändström: Fiol
Lasse Sörlin: Fiol
Mats Berglund: Fiol

BOKNINGAR
Greger Brändström
Byvallen 4066
842 94 Sveg

Telefon: 0680-330 03
e-post: greger.brandstrom@swipnet.se

KALENDER
Möller/Berglund/Sörlin/Brändström
 

LJUDEXEMPEL

speakerRingländer-Halling
speakerPolska efter Christoffer Tholsson
speakerBrudlåt efter Simon Svensson
speakerVismelodi på två spelpipor

MÖLLER/BERGLUND/SÖRLIN/BRÄNDSTRÖM

Härjedalspipan är ingen ensemble i egentlig mening, utan fyra fristående musiker som tillsammans genomfört ett projekt med att väcka liv i flöjtmusiken från Härjedalen.

Ale Möller (pipa) kommer från Skåne och är en av våra mest mångsidiga folkmusiker, med bl.a. stor erfarenhet av olika folkliga blåsintrument. Han har tillsammans med Mats Berglund varit knuten till projektet "Musik i Härjedalens skogar - förr och nu", och ett av resultaten av deras samarbete är skivan "Härjedalspipan". Ale har svarat för den speltekniska delen, genom arbete med efterlämnade instrument och arkivband, samt samarbete med instrumentbyggare.

Mats Berglund (fiol) är en välrenommerad värmlandsspelman som arbetat i projektet att väcka liv i härjedalspipan. Mats har med hjälp av arkiv och kontakter med folk i bygden tagit fram låtmaterialet som härrör från Olof Jönsson. Han medverkar på skivan i Olof Jönssons flöjtlåtar.

Greger Brändström (fiol) är född och uppvuxen i Sveg i Härjedalen. Han har ägnat mycket tid åt att fördjupa sig i den härjedalska låttraditionen, dels genom arkivmatrial, men främst genom kontakter med äldre traditionsbärare. Han är utbildad vid folkmusikakademien i Rauland, Norge.

Lasse Sörlin (fiol) kommer från Frösön i Jämtland, är både fiolspelman och musikant på diverse andra instrument. Han ägnar sig mest åt den västjämtska låttraditionen, men har också som spelkamrat till Greger trängt in i den Härjedalska musiken.
 

CD MED MÖLLER/BERGLUND/SÖRLIN/BRÄNDSTRÖM UTGIVNA PÅ DRONE

DROCD008
DROCD008
Härjedalspipan
 
Till toppen Hem