DROCD044
Katalognummer: DROCD044
Artist: Olov Johansson
Album: I lust och glöd
 
"I lust och glöd är ett ovanligt lyckat och varierat album."
Po Tidholm, DN


"Visserligen får Olov hjälp av några gästande musiker, men scenen är helt klart hans. Det är en mästare vi lyssnar på och det är bara att luta sig tillbaka och njuta av hans otroligt känsliga och varierande spel."
Winnie Gravlund, Helsingborgs Dagblad Länk>>

"Varför Olov Johansson brukar ligga bra på tungan när vi snackar om svenska nyckelharpister visar han med denna skiva synnerligen tydligt."
Timo Kangas, Lira

"Som få har han förmågan att låta melodierna blomma ut, i alla deras stämningsskiftningar. Det kan gälla frodigt robusta saker som till exempel Polkett efter Bohlin med sitt snabbskrinnande virtuoseri, eller Tryslingreinlenderen med rejält gubbhäng i rytmen. Men han tar också vara på de mer introspektiva, lyriska sidorna av Upplandsmusiken, och i synnerhet låtarna med kontrabasharpa får något arkaiskt vildvuxet över sig. "
Ulf Gustavsson, Uppsala Nya Tidning Länk>>

"Här är det nästan för bra. Nyckelharpa är Olov Johanssons instrument och han räknas som Sveriges främste på instrumentet."
Lennart Götesson, Dala-Demokraten Länk>>

"Inspelningen är gjord i hemmiljö och resultatet är både intimt och genuint. Nytt blandas med traditionellt. Det lyriska blandas med det svängiga, det stämningsfulla med det kraftfulla. Johanssons inlevelsefulla och flödande virtuositet visar sig tydligt på detta omväxlande album."
Ola Wihlke, Nya Wermlands-Tidningen Länk>>

"Detta är en välproducerad skiva och en spännande introduktion till spelmannen Olov Johansson."
Erik Svansbo, Norrköpings Tidningar Länk>>

"Man måste inte vara nyckelharpsfreak för att älska ”I lust och glöd”. Den har grymt sväng för alla."
Magnus Börjesson, Nerikes Allehanda Länk>>

"Svängigt och glatt överlag"
Peter Ahlbom, Spelmannen


VISA ALLA RECENSIONER!