Logo Drone  
dronetop
 
 
Utfyllnad Hem Katalog Artister Recensioner Press Beställ Länkar Video Kalender Info/Kontakt Info/Kontakt
Utfyllnad
x

RECENSIONER

Genom åren har Drone kunna glädja sig åt många positiva recensioner. Här nedan följer ett urval
 
Känner Du till någon recension som inte finns med i listan får Du gärna tipsa oss på adressen:folkmusik@drone.se
 

DROCD009
Katalognummer: DROCD009
Artist: Väsen
Album: Levande Väsen
"På den nya CD:n blandas egna kompositioner i genuin spelmanstradition med låter t ex av uppländska spelmän som Byss-Calle och Eric Sahlström. Liveformatet passar gruppen väl, det finns en närvaro och attack i trions utspel som blir än mer påfallande här, inför publik - en köttighet i klangbilden som får Olov Johanssons nyckelharpa, Mikael Marins viola och Roger Tallroths gitarr att låta som en flera nummer större orkester."

"Man skulle kunna säga att Väsen blandar jordnära kärvhet från den uppländska lagårdsbacken med ett drivet virtuoseri - och en liten nypa rock n roll som tändkrut. Som bonus får man dessutom höra trions låtpresentationer, en särskild form av lite torr och lakonisk ståupkomik som Väsen odlat med framgång.
"
Ulf Gustafsson - Upsala Nya Tidning

"En vitalt ljudande viola,en nyckelharpa som gungar, sjunger och klöser fram melodierna och en gitarr som väser sensuella, varma ljudslingor." " När jag lyssnar på den liveplatta som blev resultatet av Väsens konsert blir jag giftgrön av avundsjuka på dem som var där." " Musiken pulserar hett, nära och med en avväpnande charm.
"
Anna Karlberg Kriig, Sydsvenska Dagbladet

"Levande Väsen hämtar inspiration och tolkningslösningar även ur den klassiska musiken, den orientalisk-indiska, rock och allt annat som faller dem in. En rebellisk respektlöshet som böljar av vitalitet, välklang och temperament, som roar och skänker kraft åt lyssnaren."
Ladis Müller, Smålandsposten

"Det är en verkligt levande konsert för även mellansnacket finns med. Det är lättsamt och humoristiskt och trevligt att lyssna på. I alla fall första gången. Väsen vill att både de själva och publiken ska ha roligt när de spelar, och det innebär att de inte sparar på humor och improvisation varken i snack eller spel.

Låtarna på skivan är en ganska lagom blandning av egna kompositioner och traditionella låtar, med övervikt på de senare. De nya låtarna är fantasifulla och egna liksom namnen. Eller vad sägs om Sugghugg och Nitti Pomfritti.

Väsenderna är Olov Johansson på nyckelharpa, Mikael Marin på altfiol och Roger Tallroth på gitarr. Alla tre mycket skickliga och erfarna musiker. Och det gör att de verkligen kan spela ohämmat, respektöst, vitalt och lekfullt utan att de tappar bort sig. Mycket trevlig och njutbar skiva.
"
Siv Ekström, Fiolen Min

"Väsen har turnerat flitigt, är mycket samspelta och slagfärdiga i både toner och ord. Olov, Roger och Mikael kan verkligen konsten att underhålla en publik. Därför är det en ren fröjd att få höra deras nya platta, Levande Väsen, inspelad vid en konsert på Strömsholms Slott i somras."
Hans Bohm, Dala-Demokraten

"Som titeln antyder är det här en inspelning med gruppen Väsen. Småputtrigt mellansnack varvas med gammal och ny repertoar: hälften uppländskt med tydlig konstmusikalisk struktur efter Byss-Kalle och andra spelmanslegender, hälften eget material med mer aparta och odefinierbara tonbyggen. Olov Johansson spelar melodin på nyckelharpa, Mikael Marin svarar för mer eller mindre fristående stämmor på altfiol, Roger Tallroth plockar ackord, gör gångar och fingerspelar på gitarren. Ingredienserna varvas friskt och musikantiskt med humor, skicklighet och spelglädje. Och publiken är med på noterna."
VIlle Roempke, Tidningen Musik

"Det är ingen vild publik på deras konserter och stagediving uteblir säkerligen men när Väsen, som annars spelar med Nordman, drar igång sin folkmusik är det ingen som kan sitta still. Det kan bli lite väl tradigt med bara instrumental folkmusik så därför skiljer sig denna platta på det vis att det är mycket prat mellan låtarna, något jag uppskattar helst när de är såpass lustiga. Musikaliskt är de väldigt långt framme i sitt kunnande och utför folkmusiken på mer än ett traditionellt sätt."
Peter Thorsson, Punkfanzinet Skrutt


Utskriftsvänlig version
VISA ALLA RECENSIONER!
 
Till toppen Hem